The present paper explores the implementation of a light-duct in order to equalise daylight distribution in an office space. While the illuminance level near windows in a building tends to be higher than that necessary for the working environment, artificial lighting is often used to ensure that the workspace further away from the windows has the required level of illuminance. Equalising daylight distribution from the periphery to the inner part would thus provide signifi cant advantages for energy-efficient lighting as well as the fl exible and efficient use of offi ce space. In order to achieve this goal, anti-glare devices in the perimeter zone such as louvers and daylight distribution devices such as light-ducts are required. In this paper, we focus on light-ducts in the first instance, with an emphasis on their two key components for controlling the direction of daylight, namely inner reflectors and bottom extractors.